Snelle levertijden
Gratis verzending

FAQ


Er zijn 11 resultaten gevonden.

RVS304 is de meest voorkomende RVS soort en is geschikt voor vele toepassingen. Denk hierbij aan gebruik voor in huis of in een natuurrijke omgeving waarbij het materiaal niet kan worden aangetast door bijvoorbeeld zout of zuur. RVS304 bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel en heeft een goede corrosiebestendigheid. Daarnaast is dit materiaal goed vervormbaar en lasbaar. RVS304 is niet alleen geschikt voor binnengebruik, maar ook voor buitengebruik, mits het buiten in de regen staat en/of het regelmatig gepoetst en onderhouden wordt. 

Periodiek onderhoud aan RVS binnenshuis én buitenshuis is heel gemakkelijk en kost weinig tijd. Het beste schoonmaakmiddel voor het onderhouden van RVS is simpelweg een sopje met lauw water. Neem de desinfectiezuil dus regelmatig af meteen vochtige doek en vermijdt agressieve schoonmaakmiddelen. 

Last, but not least: gebruik geen olie voor het schoonmaken van RVS. Van tijd tot tijd horen we tips ‘uit grootmoeders tijd’ voorbij komen, zoals bijvoorbeeld de tip dat je RVS zou kunnen schoonmaken met allerlei soorten olie, zoals olijfolie, sla olie of babyolie. Bij het schoonmaken van RVS raden we dit absoluut niet aan. Het is natuurlijk zo dat een oppervlak mooi gaat glanzen als je het met olie vettig maakt, maar dit is geen schoonmaken. Het vet dat op het RVS neerslaat moet hygienisch worden schoongemaakt. 

De zuil is gemaakt van hoogwaardig RVS 304. Dit geeft een professionele uitstraling.

RVS 304 is de meest voorkomende RVS soort en is geschikt voor vele toepassingen. Denk hierbij aan gebruik voor in huis of in een natuurrijke omgeving waarbij het materiaal niet kan worden aangetast door bijvoorbeeld zout of zuur. RVS 304 bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel en heeft een goede corrosiebestendigheid. Daarnaast is dit materiaal goed vervormbaar en lasbaar. RVS 304 is niet alleen geschikt voor binnengebruik, maar ook voor buitengebruik, mits het buiten in de regen staat en/of het regelmatig gepoetst en onderhouden wordt. 

 De zuil blijft stevig staan door middel van verzonken schroeven. ( Niet meegeleverd). 

Dat kan.Een pompje nodig of een slangetje of een ander onderdeel nodig?  Wij hebben een ruime voorraad.  Neem dan even contact met ons op.

Dat kan. Wij produceren uit eigen beheer en kunnen zo een passende offerte bieden.  In veel gevallen kunnen wij hierdoor ook snel leveren.  Mail of bel ons. Onze klantenservice helpt u graag verder.

Wat is Cortenstaal?

Cortenstaal is een enorm sterk materiaal dat vervaardigd is van ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Het materiaal is vrijwel onverwoestbaar en daarom worden er allerlei prachtige en duurzame buitenproducten zoals oa bloembakken en sokkels van gemaakt.

Wanneer je een plantenbak of ander product van cortenstaal besteld, heeft het nog niet die mooie oranjebruine roestkleur. Daar gaat namelijk eerst een natuurlijk proces van maximaal anderhalf jaar aan vooraf. Zo is het product eerst staalkleurig en zal het door de weersomstandigheden en de luchtvochtigheid langzaam gaan roesten. Wil je cortenstaal sneller laten roesten en het natuurlijke proces een handje helpen? Ga dan als volgt te werk:

  1. Ontvet eerst het cortenstaal met schoonmaakmiddel, hiermee verwijder je de waslaag van het cortenstaal
  2. Vervolgens los je drie grote eetlepels zout op in 10 liter warm water
  3. De zoutoplossing giet je met een plantenspuit of gieter in ruime mate over het cortenstaal heen.
  4. Het cortenstaal begint nu binnen een paar dagen prachtig oranje te kleuren.
  5. Je kunt i.p.v. zout ook zuur gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan azijn.

Geeft cortenstaal af als het verroest is?

Of cortenstaal afgeeft, is een vraag die veel mensen bezig houdt. Het antwoord is eenvoudig: tijdens het roestproces kan het staal roestwater afgeven. Daarom is het belangrijk om cortenstalenproducten niet direct op het terras te zetten, maar op een bedje van grind of er eerst een plaat onder te leggen. Is het roestproces klaar en zit er een dichte roestlaag op het cortenstaal, dan geeft het geen roestwater meer af. Je kunt er dan zelfs veilig met een witte broek opgaan zitten.

Wij vinden het altijd leuk om mee te denken in een ontwerp.

Op onze pagina kun jezelf een leuk idee aanbieden.

Je kunt een bestand meesturen.

En neem gerust contact met ons op  door een mail te sturen of bel ons even.

We helpen graag om een ijzersterk idee te verwezenlijken.

Dat is uiteraard mogelijk.

Neem hiervoor gerust contact met ons op .

Al onze artikelen worden gemaakt in onze eigen fabriek in Venray.

Uiteraard is ophalen geen probleem.

Wel hanteren we hiervoor de corona maatregelen volgens het RIVM.

Dat betekent dat alle bestellingen op afspraak worden gemaakt.

Afhalen kan alleen op afspraak  tijdens kantooruren van ma 9.00u  t/m vrij 16.00u.

Afspraken over ophalen bevestigen wij dan ook altijd via de mail.

Dit om misverstanden te voorkomen.

Wel zo duidelijk voor iedereen!

Wij maken al ruim 20 jaar ijzersterke producten in onze fabriek in Venray in het mooie Limburg.

Capra Design is het jonge zusje van Helotech specialist in plaatbewerking, las- en laertechniek.

Wij zijn gevestigd op:

Keizersveld 32A

5803 AN Venray

Contact opnemen

Telefonische ondersteuning en advies op:

+31 (0)478 641 470

Nu gesloten

Capra Design

Adres

Keizersveld 32A
5803 AN Venray
Nederland

info@capradesign.nl
+31 (0)478 641 470